Tilbake

Om Dr. Aseem Singh, hans liv og forskning.


   Dr. Singh ble født i den hinduistiske hellige byen Benares i India. Bestemoren og bestefaren var av britisk avstamning, ellers er familien indisk. Han var en av mange søsken, og han utmerket seg tidlig ved å ha mediale evner. Han snakket fire språk allerede som barn og var veldig nysgjerrig på verden rundt seg og han reiste mye tidlig i livet.
   Han ble veldig fascinert av astrologi da han i ungdommen var på tur i Japan. På et lite spisested på landsbygda da han skulle spise, var det veldig overfylt, og han kom til å sitte ved siden av en eldre herre som kunne engelsk. Denne mannen var den japanske astrologen professor Toshio Suzuki. Han var til årene kommen, hadde veldig sterke briller og hadde et langt skjegg, noe som var uvanlig i Japan, den gang som nå. Etter noen minutters samtale sier Toshio Suzuki til Aseem Singh:
  - Du må være en Vær!
  - Ja, sa Aseem Singh, men hvordan visste du det?
  - Jo, fortsatte Toshio Suzuki, fordi ...

   Og så begynte Toshio Suzuki å beskrive Aseems Singhs personlighet på en måte som ikke engang hans far eller bror kunne gjort bedre. Og Aseem Singh som trodd at Toshio Suzuki knapt så noe bak de sterke brillene. Og dette etter bare noen få minutters bekjentskap! Toshio Suzuki fortsatte:
  - .. og du er født enten år .. eller år .. og så telte han fire år opp og fortsatte:
  - .. men å dømme etter ditt utseende og visse ting i personligheten din, antar jeg .. og så sa han det riktige året.
  - Fantastisk, sa Aseem Singh, på kort tid har du prikket mitt stjernetegn og fødselsår og beskrevet personligheten min på en måte som helt forbløffet meg. Og jeg som trodde du knapt så noe bak de sterke brillene dine. Hvordan kan du gjøre dette?

   Suzuki fortalte deretter Singh om små ting han la merke til i stemmen hans, måten han snakket på, ordvalget, måten å bevege hendene på, øyebevegelser, puste og mer. Så fortalte han om astrologi og Singh lyttet imponert. Etter en stund sier Singh:
  - Men hvis astrologi virker, kan du, hvis jeg gir deg en fødselsdato, fortelle meg hvordan den personen er?
  - Ja, sa Suzuki. Men du må forstå at astrologi ikke styrer over alt. Men det jeg sier om personen, vil nok være sant. Men jeg trenger også å vite hvor personen ble født og om det er en mann eller en kvinne.
   Singh fikk ham til å teste faren, broren og bestemoren. Og Singh var veldig imponert fordi han ikke kunne ha beskrevet dem bedre selv.

   Aseem Singh hadde vanskelig for å sove den natten. Han ville vite mere. Han bestemte seg for å studere astrologi og reinkarnasjon, og begynne å forske. Og det gjorde han virkelig.

   Han studerte astrologi
blant annet i Japan, og i hjemlandet India hvor han fann veldig mye gammelt skriftlig materiale. Han bodde lengre og kortere perioder både blant fjellfolk i Himalaya og med søramerikanske indianere. Han studerte også gammel egyptisk astrologi og gammel europeisk. Sistnevnte var vanskeligere fordi at på 1500- til 1700-tallet ble hekser og spåkoner brent på bålet, ettersom det var i strid med kristendommens lære å drive med spådom og trolldom. Mye kunnskap gikk tapt ved heksebålene i Europa.

   Han gjorde en fantastisk oppdagelse:
   Astrologien til alle disse folkene hadde en overensstemmelse på 70-80 prosent. Og resten var stort sett ikke motsetninger, men handlet mest om å beskrive andre ting. Hvordan kunne mennesker som absolutt ikke hadde noen som helst kulturell kontakt med hverandre ha den samme astrologien? Etter mange års studier og grubling kom han til den konklusjonen at det bare kunne komme seg av at de hadde kommet til det samme resultatet av erfaring. Der var rett og slett ingen annen forklaring.

   Dr. Singhs personlige horoskop, er hans eget.
   Det har han gjort etter erfaringer han har fått etter år med studier og reiser i astrologiens verden. Han har fokusert på fellestrekkene i de forskjellige kulturene, både det vesentlige og det positive, så vel som andre aspekter også. I tillegg har han tilpasset horoskopet slik at det passer oss som bor i denne eksotiske delen av verden, som er relativt varm for å være så langt nord. Vi ser på oss selv som den nordlige delen av Europa, men han mener også at vi tilhører den vestlige delen av det enorme nord-eurasiske kontinentet, som også inkluderer Sibir og Nord-Russland. Det har en viss betydning.

   En annen veldig viktig oppdagelse er Dr. Singh alene om:
   Han oppdaget at den biologiske morens astrobilde også er viktig. Vi tilbringer ni måneder i mors mage, og han regner ut hvordan mor og barn hadde det sammen i løpet av disse ni månedene og hvordan det har påvirket oss som individer.

  I eldre dager
   Dr. Singh og professor Suzuki ble dessverre uenige etter noen år. Det handlet om sjalusi. Begge ble forelsket i den samme kvinnen, en kvinne som i alder var omtrent halvveis mellom de to. Damen hadde et forhold til begge herrene og kunne ikke bestemme seg, noe som ikke gjorde ting lettere. Det endte veldig tragisk med at professor Suzuki, som var skilt og hadde voksne barn, ble fysisk angrepet av sin sjalu ekskone, og deretter fikk et hjerteinfarkt som etter noen dager førte til døden. Damen, som de begge ettertraktet, tok seg så ille ved seg at hun trakk seg tilbake og bestemte seg for å leve i sølibat resten av livet, noe hun også gjorde til sin død for noen år siden.

   Singh selv lever nå et roligere liv i Sør-Spania. Der gjør han muntlige horoskoper for kjendiser og millionærer. Deretter får de en personlig samtale på to ganger fire timer med ham. Men da koster det omtrent like mye i EURO som du betaler i NOK. Han er ofte på farten også. Hans favorittdestinasjon er den hellige byen Varanasi (= Benares) i India, som er barndomsbyen hans. Han er, som han alltid har vært, veldig aktiv, og har mange jern i ilden og mange planer for fremtiden. Blant annet skriver han en bok om sitt begivenhetsrike liv. Han besøker oss flere ganger i året på vårt kontor i Tallinn, Estland. At vi har kontoret der, skyldes at vi derved kan holde prisene lave samtidig som vi opprettholder kvaliteten, for her har vi lavere lønn, husleie, skatter, porto, kontorsmaterial, levekostnader og mer.

   Dr. Singhs forskningsprojekt i dag:
   Hans hovedinteresse er fortsatt astrologi, og han jobber for tiden med et par forskningsprosjekter. På den ene siden gjennomfører han sammenlignende studier innen astrologi. På den andre siden har han kommet frem til at det finnes flere mennesker som tror på astrologi enn på en gud, og han vil vite hvorfor interessen for astrologi øker og i hvilken grad det er overlapping, dvs. at mennesker både tror på en gud og på astrologi og reinkarnasjon.